latinica  ћирилица
21/01/2021 |  12:30 ⇒ 12:30 | Аутор: СРНА

Онлајн концерт Београдског гудачког квартета

Историјски музеј Србије ће 27. јануара, на празник Светог Саве, публици понудити бесплатни онлајн концерт Београдског гудачког квартета, који заинтересовани могу да прате на Јутјуб каналу и Фејсбук страници ове установе.
Гудачки квартет Београдске филхармоније, Братунац - Фото: СРНА
Гудачки квартет Београдске филхармоније, БратунацФото: СРНА

Концерт се реализује у оквиру циклуса "Музиком кроз музеј", а будући да се приказује на Савиндан - нумера изненађења биће инспирисана празником посвећеним Светом Сави, саопштено је из Историјског музеја Србије.

На програму су дјела композитора Георга Фридриха Хендла, Александра Бородина, Ђузепеа Вердија, Дејана Деспића, Беле Бартока, Стивија Вондера и Астора Пијацоле.

Снимке концерата камерних ансамбала Дуо перфето, Дуо модерато и Дамар, као и концерт саксофонисте Милана Савића уз клавирску сарадњу Укија Оваскаинена, који су реализовани у претходном периоду, заинтересовани грађани могу да пронађу на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије.

Због актуелне епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона Историјски музеј Србије ће у наредном периоду активности, превасходно, усмјерити на организовање бесплатних онлајн садржаја, као што су концерти, предавања и виртуелне туре кроз изложбе.

Концерт на Савиндан је најављен за 19.00 часова, а одржава се под покровитељством Министарства културе и информисања Србије.