latinica  ћирилица
20/01/2021 |  18:12 | Аутор: СРНА

Вртић и Основна школа "Петар Мећава" у Костајници безбједни за употребу

Интервентни тим статичара из Републичке дирекције за обнову и изградњу данас је у Костајници утврдио да зграда вртића "Клуб за дјецу Кестенко" није оштећена и у потпуности је безбједна, као и објекат Основне школе "Петар Мећава", иако је оштећен, али му није угрожена статика.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић рекла је да су стручњаци утврдили да у објекту подручне школе у селу Петриња, због оштећења насталих усљед земљотреса, не постоје услови за безбједан боравак ученика и просвјетних радника.

Како је договорено на јучерашњем састанку Голићеве и начелника општине Костајница Николе Јањетовића у овом мјесту сутра ће почети категоризација и процјена штете на објектима, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.

Договорено је да пет тимова у најкраћем року обиђе око 1.700 објеката, изврши категоризацију и утврди степен оштећења, те који су објекти за реновирање, а који за рушење, и колика је укупна материјална штета.