latinica  ћирилица
20/01/2021 |  16:44 ⇒ 16:46 | Аутор: СРНА

Штрпце: Умјесто вакцине против короне, пронашли вакцине против тетануса

Саша Крстичић, директор Дома здравља у Штрпцу у који су данас упали инспектори и полиција из Приштине тражећи вакцине против вируса корона, рекао је да су пронашли вакцине против тетануса и дјечије парализе.
Штрпце (фото: wikimedia.org / CC BY-SA 3.0 RS) -
Штрпце (фото: wikimedia.org / CC BY-SA 3.0 RS)

Иако су се увјерили да ова здравствена установа нема вакцине против вируса корона, Крстичић је рекао да су му "стручњаци" из министарства здравља из Приштине, заједно с полицијом, запријетили да ће кривично одговарати уколико се у просторијама Дома здравља започне имунизација.

Он је грађанима Штрпца поручио да ће им бити омогућено да се против вируса корона вакцинишу у некој од здравствених установа у централној Србији, а о датуму и мјесту ће бити обавијештени, те их је позвао да остану спокојни.

Крстичић је рекао и да је неприхватљиво што приштинске интитуције не допрамају никаква медицинска средства овој установи иако су 30 одсто пацијената Албанци, а бране да се из централне Србије допреми неопходни медицински и санитетски материјал.

Српска листа је најоштрије осудила сраман и антицивилизацијски упад косовских инспектора у просторије Дома здравља у општини Штрпце и захтјева од свих међународних организација и стручних тијела да хитно реагују и спријече иживљавање над српским љекарима и грађанима на Косову и Метохији.

Из Српске листе упозоравају да у тренутку када се читав свијет суочава са посљедицама пандемије и када је вакцина једини начин да јој се стане на крај, Приштина своју неспособност да за грађане обезбједи вакцине прикрива насилним упадима у српске здравствене установе.

Српска листа захваљује Србији и предсједнику Александру Вучићу, јер чини све што је могуће да се и српски народ на Косову и Метохији вакцинацијом заштити од вируса корона.