latinica  ћирилица
20/01/2021 |  12:12 ⇒ 12:12 | Аутор: СРНА

За квадрат стана у Београду 8.754 евра

Најскупљи квадрат стана у Србији и у четвртом кварталу 2020. године на ексклузивној локацији "Београд на води" коштао је 8.754 евра по метру квадратном, а за исти стан је издвојено и највише новца -1.426.888 евра, објавио је данас Републички геодетски завод.
Београд на води - Фото: РТС
Београд на водиФото: РТС

Првих 13 најскупљих станова, по јединичној цијени, продато је у "Београду на води", навео је Републички геодетски завод у извјештају о промету непокретности у четвртом кварталу прошле године.

Највиша цијена по квадрату, у староградњи, плаћена је 4.452 евра за стан у Улици краља Петра у општини Стари град, а највише новца за стан у староградњи у износу од 400.000 евра издвојено је за стан у Француској улици.

Најскупљи квадрат пословног простора прометован је, такође, у Старом граду, док је највиша уговорна цијена пословног простора остварена у Рузвелтовој улици у општини Палилула.

Најскупљи квадрат гаражног простора у новоградњи прометован је у комплексу "Нови Дорћол", а у староградњи у Голсвордијевој улици, општина Врачар.

Код земљишта намијењеног за индустријску градњу, највеће јединичне цијене остварене су у Ваљеву и Новом Пазару, док су највише уговорене цијене у Каћу, Крњешевцима и Новим Бановцима.

Код промета кућа највиша уговорена цијена је за куће у београдској општини Савски венац, док је највиша цијена квадратног метра пољопривредног земљишта постигнута у Угриновцима, а највиша уговорена цијена у Сомбору.