latinica  ћирилица
19/01/2021 |  22:50 ⇒ 22:51 | Аутор: РТС

Први пораз Партизана у Топ 16

Кошаркаши Партизана доживјели су први пораз у Топ 16 фази Еврокупа, пошто су у преграђу Париза поражени од Метрополитана. Партизан је у другом колу одиграо веома лоше и изгубио резултатом 79:62.
Партизан - Метрополитано (фото: КК Партизан) -
Партизан - Метрополитано (фото: КК Партизан)

Црно-бијели су тако после уводног тријумфа над Трентом доживјели први пораз и налазе се на другој позицији групе иза Парижана, који имају максималан учинак.

Дуел у хали "Марсел Сердан" почео је веома лоше за екипу Саша Филиповског који су имали великих проблема у организацији напада.

Метрополитан Левалоа је био у вођству од самог почетка, а када је средином прве деонице на паркет закорачио Миралем Халиловић, кола су за Партизан кренула низбрдо. Репрезентативац БиХ је брзо нанизао девет поена и домаћин се одлијепио, чак дошао и до двоцифрене предности.

Клуб из Хумске је тек у другој половини друге четвртине успео да дође до каквог-таквог ритма, спустио заостатак на пет поена и тада је Коди Милер-Мекинтајер промашио тројку да се тим спусти на један посед.

Екипа коју води Јури Здовц је то искористила и на петнаестоминутну паузу отишла са +8.

Иако се чинило да ће српски представник појачати у наставку, догодило се потпуно супротно – средином треће дионице домаћин је направио серију 9:0 и лагано се опет одлепио, а онда дошао и до максималних 19 поена вишка.

Тада су и преломили дуел и потом га рутински привели крају.

Најефикаснији у побједничком саставу био је Давид Мишино са 16 поена, споменути Халиловић додао је 15, два више од Максима Роса, који је имао и осам скокова.

У сиромашној представи Партизана више од осталих су се истакли Загорац и Милер-Мекинтајер са по 14 поена, а Вил Мозли је убацио један мање.

Црно-бијели у сљедећем колу, за осам дана, гостују екипи Локомотиве у Кубању.