latinica  ћирилица
19/01/2021 |  16:44 ⇒ 20:13 | Аутор: СРНА

Потписан споразум о заједничкој ски-карти између четири центра (ВИДЕО)

Директори скијашких центара Јахорине, Равне планине, Бјелашнице и Влашића потписали су споразум о заједничкој ски-карти коју ће скијаши моћи да користе 10 дана у сезони у било ком од ових центара, а чија је цијена 350 КМ.
Потписан споразум о сарадњи четири ски центра (фото: ОЦ Јахорина) -
Потписан споразум о сарадњи четири ски центра (фото: ОЦ Јахорина)

Споразум су данас потписали директори скијашких центара "Јахорина" Дејан Љевнаић, Равна планина Вељко Голијанин, Бјелашница Едис Баковић и Влашић Горан Шарић.

Љевнаић је рекао да скијаши од данас могу да купе десетодневну карту по цијени од 350 КМ и да скијају било којих 10 дана у сезони у било ком од ових центара.

Он је додао да карта важи на више од 150 километара стаза, те сматра да је то одличан пакет са којим могу иступити и на међународно тржиште. Карта се, навео је, може купити на свим продајним мјестима четири ски-центра.

Љевнаић је честитао колегама из других ски-центара, јер се понашају као ски-центри у читавом свијету, будући да конкуренцију претварају у партнере, праве заједничку понуду и заједнички наступају.

Он је напоменуо да планински туризам на Јахорини има највећи потенцијал, гдје сада има 150 центиметара утабаног снијега, а до сада се ту скијало 79.000 скијаша.

Голијанин је рекао да је ски-центар "Равна планина" спремно дочекао скијаше са новитетима од 13 километара стаза и да имају 80 центиметара утабаног снијега.

Директор Ски центра "Бјелашница -Игман" Едис Баковић истакао је да су данас постигли да гост када дође било гдје у БиХ може скијати десет дана у било којем од ова четири скијалишта без проблема.

Шарић је рекао да ће споразум од сљедеће године проширити, јер у БиХ има још 10 скијалишта која је потребно обухватити.