latinica  ћирилица
19/01/2021 |  15:53 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Борац стотком у продужетку бољи од Сутјеске (ФОТО/ВИДЕО)

Кошаркаши Борца остварили су побједу на старту другог прозора АБА лиге 2 који се игра у Бањауци, пошто су послије продужетака савладали Сутјеску (100:93).
Борац - Сутјеска (фото: ABA league/Dragana Stjepanović) -
Борац - Сутјеска (фото: ABA league/Dragana Stjepanović)

По четвртинама је било: 30:20, 15:23, 23:14, 18:29, и у продужетку 14:7.

Ово је Борцу трећи тријумф, и уз два пораза остали су и те како игри у борби за пласман међу осам најбољих екипа другог по снази регионалног такмичења.

Борац - Сутјеска (фото: ABA league/Dragana Stjepanović)

У драматичном финишу при резултату 86:84 Борац је имао напад за побједу али Никола Танасковић није погодио. На другој страни Исмет Сејфић је фаулиран и био је сигуран са линије слободних бацања за продужетак.

У продужетку је Борац стекао пет поена вишка а Сутјеска је стално пријетила да би са два везана погођена шута Немања Рељић донио велику предност домаћем тиму и заслужено славље.

У побједничком тиму Никола Танасковић је имао 25 поена,  Драшко Кнежевић је додао 21,  док је на другој страни Ђорђе Милошевић имао 32 поена и чак 15 скокова.

Борац - Сутјеска (фото: ABA league/Dragana Stjepanović)

Наредну утакмицу Борац игра против Широког Бријега 21. јануара, а два дана касније ривал је Подогорица. Оба меча почињу у 17 часова у Спортској дворани "Борик" у Бањалуци.