latinica  ћирилица
19/01/2021 |  09:46 | Аутор: СРНА

Арлов од амбасада затражио да утичу на одлуку полиције

Предсједник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорада Арлова упутио је данас писмо амбасадама у Приштини, у којем апелује да ауторитетом заштите његово демократско и људско право да дође на Космет и настави искључиво хуманитарну мисију.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

Арлов у писму, којег је послао преко адвоката, тражи од амбасада да изврше утицај да се укине одлука Косовске полицијске службе о забрани његовог уласка на Косово и Метохију.

Адвокат Дејан Васић потврдио је Срни да је данас у име Арлова упутио писмо амбасадама САД, Њемачке, Француске, Велике Британије, Турске, Шведске, Италије и Канцеларији за везу Русије у Приштини.

Он каже да је Арлов у писму навео да му је забраном ускраћено право на рад и слобода кретања.

- Оваквим поступањем полиције Косова угрожен је програм помоћи дјеци свих националности, као и изградња прихватилишта за дјецу са потешкоћама у развоју у сјеверној Косовској Митровици - написао је Арлов.

Он је апеловао на званичнике Амбасада да ауторитетом заштите његово демократско и људско право да дође на Космет дође и настави искључиво хуманитарну мисију, те подсјетио да је у два наврата улагао жалбу директору косовске полиције, али да до данас по тим жалбама није одлучено.

- Очекујем да међународна заједница преко својих представника утиче да се проблем реши и да се Арлову омогући улазак на територију Косова - рекао је Васић.

Он је уз жалбу предао и петицију са 3.500 потписа грађана Косова којом се тражи укидање забране уласка на територију Косова Милораду Арлову.

Арлову је крајем јесени на административном прелазу Јариње на путу Рашка-Лапосавић забрањен улазак на Космет, уз образложење да "угрожава безбједносну и здравствену ситуацију".