latinica  ћирилица
18/01/2021 |  14:30 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Фоча: Све повољнија епидемиолошка ситуација

Епидемиолошка ситуација на подручју општине Фоча из седмице у седмицу је све повољнија, о чему говори податак да је у Дому здравља тренутно на амбулантној терапији осам пацијената са симптомима вируса корона, што је много мање у односу на новембар прошле године, речено је на редовном састанку општинског Штаба за ванредне ситуације.
Дом здравља Фоча (Foto:radiofoca.com) -
Дом здравља Фоча (Foto:radiofoca.com)

Из Штаба наводе да се нису обистинила страховања здравствених радника да би у седмици након православног Божића могло доћи до поновног раста броја пацијената заражених вирусом корона, тако да је, десет дана након Божића, број пацијената који примају терапију у Дому здравља смањен са 20 на осам.

Директор Дома здравља Фоча Мирослав Ристановић потврдио је да је евидентан пад броја пацијената и да је епидемиолошка ситуација повољна.

Он је најавио да ће за особље Дома здравља ових дана бити организована обука за процес вакцинисања против вируса корона.

Кризни штаб разматрао је могућност да се сједнице Скупштине општине поново одржавају у просторијама Центра за културу и информисање, јер је сала Градског позоришта, због недостатка гријања и столова, неусловна за одржавање таквих састанака, а из ње није могуће организовати ни радио-пренос.

На састанку Кризног штаба је закључено да ће се наредних дана наћи рјешење и обезбиједити просторије које задовољавају епидемиолошке и све друге услове.

Према препоруци епидемиолога, потребно је обезбиједити два метра квадратна простора по једном учеснику састанка.