latinica  ћирилица
18/01/2021 |  13:35 | Аутор: СРНА

Бањалука: Пијани напали полицијског службеника

Лица чији су иницијали Б.Р, С.Ђ. и Т.Р. из Лакташа ухапшена су због сумње да су пијани испред угоститељског објекта напали полицијског службеника, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

Полицијској станици Лакташи пријављено је у суботу, 16. јануара, у 22.40 часова да се испред угоститељског објекта на подручју општине Лакташи чује бука и галама, те су полицијски службеници изласком на лице мјеста затекли лица Б.Р, С.Ђ. и Т.Р.

Лице Б.Р. је полицајцима упутио увреде, а потом се дало у бијег, након чега је сустигнуто, те су у току његовог хапшења лица С.Ђ. и Т.Р. физички напали на полицијског службеника ударајући га рукама по тијелу, у намјери да спријече лишење слободе лица Б.Р.

Алкотестирањем је утврђено да код лица иницијала Б.Р. има 1,74 процента алкохола у крви, код лица С.Ђ. 1,17 процената и код Т.Р. 0,94 процента алкохола у крви.

Повријеђеном полицијском службенику указана је љекарска помоћ у Дому здравља Лакташи.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу спречавање службеног лица у вршењу службене радње, те да се достави против лица Б.Р, С.Ђ. и Т.Р. извјештај у редовној процедури.

Службеници Полицијске управе Бањалука истог дана су у 21.10 часова предузимањем оперативних мјера и радњи идентификовали и ухапсили лице Е.Ј. из Бањалуке, због основа сумње да је починило кривично дјело утаја, којим је причинило материјалну штету око 2.500 КМ.

Лице Е.Ј. се сумњичи да је истог дана око 17.30 часова пронашло и присвојило мобилни телефон марке "ајфон" власништво оштећеног лица.

Код лица Е.Ј. пронађен је отуђени мобилни телефон, који ће бити враћен власнику.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука