latinica  ћирилица
18/01/2021 |  10:40 | Аутор: СРНА

Лавров: Причом о Наваљном покривају се домаћи проблеми

Циљ изјава Запада о притварању блогера Алексеја Наваљног је да се скрене пажња са кризе у којој се налази либерални модел развоја, изјавио је данас руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
Сергеј Лавров (фото: @MID_RF) - Фото: Тwitter
Сергеј Лавров (фото: @MID_RF)Фото: Тwitter

- Видимо како су се сада ухватили за јучерашње вијести о повратку Наваљног у Русију. Јасно се осјећа са каквом радошћу стижу коментари, као прекопирани. Са радошћу, јер то омогућава западним политичарима да мисле да на тај начин могу да скрену пажњу са најдубље кризе у којој се нашао либерални модел развоја - рекао је Лавров на годишњој конференцији за новинаре.

Он је додао да је увјерен да "не би требало тражити спољне разлоге за правдање сопствених поступака или скретање пажње са сопствених проблема и криза, већ, напротив, треба играти искрено и тражити могућности за рјешавање својих унутрашњих проблема у искреној, равноправној међународној сарадњи".

- Сада нико не може сам да се носи са својим проблемима без укључивања међународних мултилатералних формата - нагласио је он, пренио је Спутњик.

Блогер Наваљни, за којим је била издата потјерница, вратио се јуче у Русију из Њемачке. Он је притворен на аеродрому, а даљу мјеру задржавања Наваљног одредиће суд. До одлуке суда, он ће бити у притвору.

Након његовог притварања, амерички Стејт департмент, шеф Европског савјета Шарл Мишел и лидери и министри спољних послова низа европских земаља позвали су на његово ослобађање.