latinica  ћирилица
18/01/2021 |  08:35 ⇒ 10:32 | Аутор: РТРС

Савковићи из Дервенте - десеточлана породица за примјер (ВИДЕО)

Породица Савковић из Дервенте, са осморо дјеце, велику пажњу посвећује поштовању традиционалних обичаја.
Породица Савковић - Фото: РТРС
Породица СавковићФото: РТРС

У дому породице Савковић увијек је весело, јер у овој десеточланој породици влада хармонија и међусобно поштовање. Иако их има много, све функционише у савршеном реду и свако зна своје дужности и обавезе, па чак и најмлађа Милица.

Многочлана породица има бројне предности. Између осталог, дјеца увијек имају друштво и никад им није досадно. Такође, Милица нема потребе да иде у вртић, јер увијек има неко да је чува.

За разлику од већине својих вршњака, ова дјеца не проводе много времена на друштвеним мрежама. Више воле дружење уживо и традиционалне дјечије игре, омиљене генерацијама.

Породица Савковић, својим примјером, на најљепши могући начин показује како породица треба да функционише и то је уједно и одговор свима који тврде да то у оваквим условима није могуће.

Навикли су све да дијеле и да се радују туђим успјесима. Код њих нема мјеста за љубомору и завист. Никада се не свађају и не могу да замисле живот једни без других. То је оно највредније што имају.

Славица и Дејан велики значај придају вјери и одгајају дјецу у православном духу, јер сматрају да је, поред љубави и поштовања, за функционисање здраве породице најважнија вјера. Својим примјером буде у дјеци жељу да једног дана оснују баш такве породице.

Добра организација један је од главних услова за успјешно функционисање, како на приватном, тако и на пословном плану. Најстарији Јован планира да настави породични посао, док мали Василије има сасвим другачије планове.

Породица Савковић примјер је сложне и вриједне породице, у којој сваки члан даје допринос у складу са својим могућностима.

Како функционишу Савковићи, погледајте у нашем видео прилогу: