latinica  ћирилица
17/01/2021 |  19:54 ⇒ 20:12 | Аутор: РТРС

Приједорска болница ускоро добија магнетну резонанцу и ангио салу (ВИДЕО)

Приједорска болница добила је ново руководство које најављује реконструкцију ове здравствене установе.
Приједорска болница - Фото: РТРС
Приједорска болницаФото: РТРС

Осим тога, приоритет је пуштање у рад магнетне резонанце, као и отварање ангио сале.

На овај начин, пацијенти једине болнице у Приједорској регији неће више морати бити транспортовани до Бањалуке за хитне кардиохируршке интервенције, ни путовати на прегледе магнетном резонанцом.

Ново руководство приједорске болнице најављује реконструкцију објекта изграђеног прије 36 година.

Кажу, затечено стање је тешко, медицинска опрема је застарјела, а наслијеђени дугови из претходног периода, вишемилионски.

- Највећи приоритет је енергетска ефикасност. У склопу те енергетске ефикасности имамо кров, фасаду, столарију и гријање. Значи, то ће нам бити приоритет. Послије ћемо причати о медицинској опреми која нам исто недостаје. У сваком одјељењу имамо недостатак медицинске опреме, али надамо се да ће послије ове реконструкције ићи и помоћ у тој медицинској опреми - изјавио је в. д. директора ЈЗУ Болница "Др Младен Стојановић" Приједор Андрија Вукотић.

У приједорској болници ускоро би требало да почне да ради магнетна резонанца. За ове прегледе до сада се ишло до Бањалуке.

- Магнетну резонанцу очекујемо с нестрпљењем да нам ресорно Министарство одобри и ја се надам да ће то бити врло ускоро - рекао је Вукотић.

Ова здравствена установа ускоро добија и ангио салу намијењену за хитне интервенције код кардиоваскуларних обољења, попут уградње стентова. Шансе за оздрављење биће веће.

- Ми смо до сада возили пацијенте хитно у Бањалуку на примарну катетеризацију, на уградњу стентова код акуетног инфаркта миокарда. Све те процедуре радиће се сада у нашој установи. Два специјалиста интерне медицине су упућена су на субспецијализацију из кардиологије - изјавио је начелник Интернистичке службе у ЈЗУ Болница "Др Младен Стојановић" Приједор Горан Предојевић.

Од осам лифтова приједорске болнице, два су оштећена у недавном земљотресу и потребна им је санација. У плану је и реконструкција санитарног чвора.

У овој здравственој установи у којој се мјесецима максимално залажу у борби против пандемије запослено је више од 550 радника.