latinica  ћирилица
17/01/2021 |  17:04 | Аутор: Агенције

Легенда Атлетика преузео Б тим "јорганџија"

Легендарни фудбалер Атлетико Мадрида Фернандро Торес, средином 2019. године завршио је импозантну каријеру и одлучио је да крене са тренерским послом.
Фернандо Торес - Фото: Getty Images
Фернандо ТоресФото: Getty Images

Популарни "Ел Нињо" се почетком јесени прошле године вратио у редове "јорганџија" – али у улози тренера млађих селекција.

Сада је услиједио нови искорак у тренерској каријери. Наиме, Торес је постао шеф стручног штаба Б тима, клуба из престонице Шпаније.

Позиција на којој се сада налази омогућиће бившем играчу тима са стадиона "Ванда Метрополитан" да више сарађује са тренером првог тима Атлетика - Дијегом Симеонеом који је и њему био стратег.

Овај сјајни фудбалер је за Атлетико одиграо 404 утакмице и постигао 129 голова. Ипак, није успио да освоји Ла Лигу са овим клубом.

Али треба рећи да је 2018. године са "јорганџијама" освојио Лигу Европе, а мало је недостајало да дође до трофеја и у Лиги шампиона, али је 2016. године Реал био бољи у финалу.

Пред Торесом је доста посла. Б тим Атлетика се такмичи у трећој лиги Шпаније и налази се на посљедњем десетом мјесту своје групе са учинком од једне побједе, два ремија и пет пораза.