latinica  ћирилица
16/01/2021 |  08:31 ⇒ 08:40 | Аутор: srpskainfo.com

КК Борац домаћин другог "балона" АБА лиге

Кошаркашки клуб Борац Бањалука биће домаћин другог "балона" АБА лиге од 18. до 24. јануара.

Домаћин ће одиграти на другом турниру три меча, а сад је позната сатница.

Бањалучани ће прво 19. јануара одиграти меч против Сутјеске из Никшића у 13.00 часова, а затим слиједе дуели против Широког Бријега (21. јануар у 17.00 часова), те Подгорице (23. јануар у 17 часова).

Кошаркаш Борца Немања Николић истиче да се екипа након турнира на Златибору привикла на турнирски начин такмичења и да ће већ у Бањалуци то бити лакше.

– Први турнир је за све нас био нешто ново. Морали смо да се привикавамо да нема пуно времена за опоравак, анализу, већ се одмах након меча иде у припреме за наредни. Било је то ново искуство, а сад смо сигурно спремнији за ове мечеве у Бањалуци. Имамо три утакмице у пет дана ритам је напоран и морамо да се спремимо за сваког ривала - рекао је Николић

Оно што им ствара проблем су, каже Николић, свакако повреде.

- Од старта сезоне имамо великих проблема због изостанка појединих играча, па смо тако сад остали и без Таваријуса Шајна који је оперисао Ахилову тетиву. Његов изостанак ће се свакако осјетити у нашој игри јер је ријеч о играчу који је нам је пуно доносио. Међутим, морамо да збијемо редове и одиграмо што боље наредни турнир. Охрабрење је повратак Драшка Кнежевића мада ће њему требати времена да ухвати прабу форму - истакао је Николић.

У Бањалуци су сви жељели да угосте тимове АБА 2 лиге, али нажалост ситуација са вирусом корона диктира да се игра без публике која би сигурно пуно уначила домаћем тиму.

- Сигурно да смо сви жељели да се мечеви играју пред навијачима био би другачији осјећај. И овако ипак треба да оправдамо улогу домаћина. Желимо да што боље завршимо овај други турнир. Екипе су подједнаког квалитета, очекујем веома неизвјесне мечеве а ми ћемо у сваки ући са циљем да остваримо побједе- истакао је Николић.

Бањалучани ће одмјерити снаге са двије екипе из Црне Горе (Сутјеска и Подгорица), те са добром познатом екипом Широког бријега која је пред финални турнир у дербију лако савладала Леотар у шампионату БиХ.

-Сутјеска је тренутно на скору 1-3, али то не смије да нас завара. Поражени су у неизвјесним завршницама, нису имали ни спортске среће, тако да су веома квалитетна екипа. Подгорица је остала без Марка Љубичића, сјајног и искусног плејмејкера са којима сам заједно играо у Игокеи. Умјесто њега довели су Огњена Чарапића тако да су и они веома добар тим који има свој квалитет што су показали на првом турниру. Од свих ривала свакако најбоље познајемо Широки. Имали смо доста времена да се спремимо за ове дуеле и очекујем да пруижимо веома квалитетне партије и покушамо да направимо што бољи скор. Ипак играмо у својој дворани, навикнути смо на паркет и желимо да будемо добри домаћини- додао је Николић.

Након првог турнира Бањалучани имају половичан учинак по двије побједе и пораза.