latinica  ћирилица
15/01/2021 |  20:48 ⇒ 16/01/2021 | 10:27 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Пуковник Бероња дао немјерљив допринос у одбрани Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је телеграм саучешћа породици пуковника Војске Републике Српске Миле Бероње, који је, како се истиче, дао немјерљив допринос у одбрани Републике Српске.
Жељка Цвијановић - Фото: СРНА
Жељка ЦвијановићФото: СРНА

- Искрено сам ожалошћена тужном вијешћу о смрти пуковника Војске Републике Српске Миле Бероње. Пуковник Бероња остаће упамћен као храбар и частан командант који је својим ангажовањем у Војсци Републике Српске дао немјерљив допринос у одбрани Републике Српске - наводи се у телеграму.

Предсједница Републике Српске нагласила је да одлазак пуковника Бероње представља велики губитак за породицу и пријатеље, али и за српски народ, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

- У име грађана Републике Српске и у своје име, упућујем вам изразе најдубљег саучешћа - навела је Цвијановић.

Пуковник ВРС Миле Бероња преминуо је у Новом Саду од посљедица инфекције вирусом корона у 73. години.

На почетку Одбрамбено-отаџбинског рата придружио се Војсци Републике Српске, па је током операције "Коридор 92" обављао дужност начелника штаба Тактичке групе један Војске Републике Српске, којом је командовао тада пуковник Новица Симић.

По завршетку операције "Коридор 92" Миле Бероња преузима дужност команданта Друге посавске бригаде ВРС и ову дужност обављао је до 1994. године, када је именован на дужност начелника оклопно-механизованих јединица у оперативној зони корпуса која је обухватала одбрану територије Мајевице, Семберије и дијелова Посавине.