latinica  ћирилица
15/01/2021 |  18:50 ⇒ 19:09 | Аутор: СРНА

Састали се Ђукановић, Бечић, Кривокапић и Абазовић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић, предсједник црногорске Скупштине Алекса Бечић, премијер Здравко Кривокапић и потпредсједник Владе Дритан Абазовић разговарали су данас, између осталог, о питањима која су била предмет неразумијевања у првим етапама функционисања кохабитације.
Ђукановић, Кривокапић, Бечић, Абазовић (фото:Gov.me) -
Ђукановић, Кривокапић, Бечић, Абазовић (фото:Gov.me)

- Исказана је спремност да се већом иницијативношћу за сарадњу и конструктивношћу у дијалогу унапређују и стварају услови да имамо модел кохабитације који ће водити ефикаснијем функционисању власти и доприносити квалитетнијем легитимисању Црне Горе и њене демократије у међународној јавности - наводи се у заједничком саопштењу.

На састанку, који је иницирао премијер Кривокапић, било је ријечи о питањима која су национално важна и за власт и за опозицију и за све грађане Црне Горе.

У саопштену се наводи да су на састанку размотрена питања која се тичу функционалности државе, институција и њиховог даљег развоја, без чега нема демократског, ни економског напретка земље.

- Исказана је спремност да се тај интерес слиједи као заједнички национални интерес и унапређује заједничка одговорност према потреби даљег развоја Црне Горе као европског друштва, квалитетнијег животног стандарда и слободе појединца - пише у саопштењу.