latinica  ћирилица
14/01/2021 |  20:30 | Аутор: СРНА

Меланија сазнала да неће присуствовати инаугурацији

Одлазећи предсједник САД Доналд Трамп и његова супруга Меланија вјероватно неће присуствовати инаугурацији новог америчког предсједника Џозефа Бајдена, а досадашња прва дама Америке сазнала је то након објаве свог супруга на Твитеру, тврди извор Си-Ен-Ена из Бијеле куће.
Доналд и Меланија Трамп - Фото: REUTERS
Доналд и Меланија ТрампФото: REUTERS

Си-Ен-Ен у извјештају наводи да је Меланија током претходних неколико седмица "живјела у сивој зони када се ради о предстојећим догађајима", док је њен супруг Доналд доносио бројне "велике одлуке".

- То није први пут да Меланија са друштвених мрежа сазна за активности свог супруга, јер је он то објавио на Твитеру прије него што је њој саопштио", истиче неименовани вишерангирани службеник Бијеле куће.

Међутим, извор наводи да је Меланија, "иако може да буде ћутљива", ипак дио свих тих активности, пренио је Спутњик.

Аутор књиге "Прва жена: милост и моћ модерних првих дама Америке" Кејт Андерсен Брауер изјавила је да Меланија "разумије свог супруга и оно за шта се он залаже и да јој то једноставно не смета".

- Она није жртва и неће напустити Бијелу кућу извињавајући се за понашање свог супруга - истакла је Брауерова.

Церемонија инаугурације Бајдена и потпредсједника САД Камале Херис биће одржана 20. јануара у Вашингтону.

Прије него што му је блокиран налог на Твитеру, Трамп је објавио да неће пратити традицију присуствовања одлазећег предсједника инаугурацији новог америчког лидера.