latinica  ћирилица
14/01/2021 |  19:11 ⇒ 20:07 | Аутор: РТРС

Породицама из К. Дубице и Костајнице стигла помоћ од анонимног донатора (ВИДЕО)

Пет породица из општина Козарска Дубица и Костајница, добило је новчану помоћ, од око двије и по хиљаде марака, од анонимног донатора. Донација је уручена посредством Одбора за помоћ Косову и Метохији.
Костајница - уручена захвалница - Фото: РТРС
Костајница - уручена захвалницаФото: РТРС

Захваљујући анонимном донатору и Одбору за помоћ Косову и Метохији, новчана помоћ уручена је мајци непокретне дјевојчице Ање Будимир из Козарске Дубице.

- Ања има тумор на мозгу, на вратном дијелу кичме, на цијелој кичми има доста метастаза. Рађене су јој операције у Београду, али је остала непокретна - каже Ањина мајка Маријана Будимир и додаје да им је свака помоћ добродошла у овим, како је рекла, тешким временима јер морају све да купују - од пелена до лијекова.

На препоруке Парохије дубичке и костајничке, помоћ је уручена и социјално-угроженим породицама које су претрпјеле штете због земљотреса.

- Једна породица живи овдје у Козарској Дубици, друга је у Верији, а трећа се налази у Бачванима. Захваљујући господину Милораду Арлову и анонимном донатору на помоћи. Ми смо донијели одлуку да оцим породицама буде преусмјерен новац, прије свега, за санацију на објектима који су оштећени у земљотресу - нагласио је свештеник Бранко Репаја.

Помоћ је добио и Петар Авдулај из Стригове који је прије пет година изгубио кућу и породицу у пожару, након чега је тешко оболио.

Предсједник Одбора за помоћ Косову и Метохији, Милорад Арлов рекао је да анонимни донатор који помаже Косову и Метохији, Српској и Банији служи за примјер многим имућнијим и богатијим појединцима.

Уручене су захвалнице и књиге “Хумано срце Српске” директорки Средњошколског центра Костајница за учествовање у хуманитарној акцији за изградњу Дневног центра у Косовској Митровици и директорки Јавног предузећа “Центар за информисање” у Козарској Дубици за допринос у промоцији хуманитарног рада.