latinica  ћирилица
14/01/2021 |  16:27 ⇒ 17:09 | Аутор: СРНА

Требиње: Полиција ради на разоткривању паљевина аутомобила

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, Полицијска управа Требиње и требињско Окружно јавно тужилаштво предузеће све радње како би паљевине аутомобила у овом граду биле разоткривене, изјавио је данас начелник те управе Синиша Лакета.
Ћурић са представницима ПУ Требиње - Фото: СРНА
Ћурић са представницима ПУ ТребињеФото: СРНА

Он је оцијенио задовољавајућим стање безбједности на подручју Требиња, истакавши да се већина грађана осјећа безбједно.

- Људи који су оштећени овим дјелима су поштени људи, вриједни грађани. Позвао бих све који имају податке који нам могу помоћи у раду да то пријаве на број 122 или Полицијској управи Требиње - рекао је Лакета новинарима.

Говорећи о случају посљедње паљевине аутомобила која се десила рано јутрос у Требињу, Лакета је навео да је увиђај показао да је возило посуто течношћу и да је то разлог што се запалило.

- Материјални трагови са лица мјеста постоје, они су изузети и ових дана ће бити вјештачење у криминалистичко-техничком центру - рекао је Лакета.

Он није желио да открива да ли су случајеви паљевине аутомобила у Требињу, којих је у прошлој години било пет, а на почетку ове године два, на неки начин повезани.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је новинарима да не треба сумњати у рад полиције Републике Српске и Полицијске управе Требиње када је ријеч о откривању починилаца ових дјела, те изразио наду да ће се то догодити ускоро.

- Нажалост, вјероватно је и политичка позадина на неки начин иза овог и људи покушавају да дестабилизују Требиње. То им неће успјети. Ово је проблем свих нас и порука свима нама - навео је Ћурић, који је данас организовао састанак са представницима Форума за безбједност и Полицијске управе Требиње поводом више паљевина возила у овом граду.

Полицијској станици Требиње рано јутрос пријављено је да је избио пожар на аутомобилу "пасат", који су угасили припадници требињске Ватрогасне јединице.

Пожар је пријављен у 4.15 часова, а аутомобил се налазио у Улици Серафима Перовића, саопштено је из Полицијске управе Требиње.