latinica  ћирилица
14/01/2021 |  15:17 ⇒ 15:17 | Аутор: СРНА

Путеви у Семберији очишћени од снијега чија је висина до 10 центиметара

Мрежа путева у Семберији дуга 750 километара проходна је за саобраћај и очишћена од снијега чија је висина данас од пет до 10 центиметара, рекао је Срни технички директор предузећа "Бијељина пут" Александар Кецман.
Чишћење снијега - Фото: СРНА
Чишћење снијегаФото: СРНА

- Од 9.00 до 12.00 часова биле су интензивније падавине у Семберији и дистрикту Брчко, које ми одржавамо, а наша механизација је са 25 тимова очистила све путеве на којима нема застоја - каже Кецман.

Према његовим ријечима, највише падавина било је на подручју планине Мајевице, гдје је висина снијега десетак центиметара.

Кецман каже да путеве посипају мјешавином абразивног материјала и соли, или чистом соли на успонима и критичним дионицама гдје постоји опасност од стварања поледице.

Предузеће "Бијељина пут" задужено је за зимско одржавање путне мреже у Семберији, укључујучи и главне градске саобраћајнице и главне улице у Бијељини.

Од почетка зиме механизација је у овој регији три дана са падавинама била ангажована на чишћењу снијега са путева, а на подручју Бијељине ово је други овогодишњи снијег.