latinica  ћирилица
14/01/2021 |  13:54 ⇒ 14:30 | Аутор: СРНА

Вучић: Очекујем да вакцинишемо 80 одсто нације

Предсједник Србије Александар Вучић позвао је данас грађене да се вакцинишу и истакао да ће бити довољно вакцина за 90 одсто популације, те да очекује да ће 80 одсто популације у Србији бити вакцинисано.
Александар Вучић - Фото: СРНА
Александар ВучићФото: СРНА

Вучић је на Златибору рекао да ће он и његови родитељи примити вакцину против вируса корона, да му је свеједно коју ће вакцину и када да прими.

Он је истакао да то још није урадио како би избјегао критике "да се снашао док народ чека".

Вучић је изразио задовољство одзивом грађана за вакцинацију путем кол центра додавши да се за два часа пријавило 17.000 особа.

- Мораћемо да уведемо нове телефонске линије - рекао је он.

Упитан о наводима медија да су специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак и шеф Бироа Стејт департмента за Европу и Евроазију филип Рикер разговарали и о измјенама Вашнгтонског споразума, Вучић је одговорио да о томе треба да се разговара са Србијом.

- Дио који смо ми потписали односи се на Србији и са Србијом мора да се разговара...Спремни смо да разговорамо, а да је нешто готово, није - рекао је Вучић.

Вучић је поновио да неће признати косовску независност док је за ставове из опозиције да ће то урадити на неки начин али "ни вербално ни писмено" рекао да су вјероватно посљедице "пуног мјесеца" јуче над Србијом.

Он је рекао и да предстојеће изборе на Косову и Метохији контролише ОЕБС, те изразио увјерење да ће Срби знати ко им је највише помагао.