latinica  ћирилица
13/01/2021 |  16:03 ⇒ 16:18 | Аутор: РТРС

Вишковић: Заводу за запошљавање три милиона КМ (ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одобрио данас ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске три милиона КМ за санирање посљедица изазваних ширењем вируса корона.
Завод за запошљавање - Фото: РТРС
Завод за запошљавањеФото: РТРС

- Ријеч је о средствима за накнаде за оне који су остали без посла, а крећу се од 400 до 900 КМ по кориснику, зависно до радног стажа - рекао је Вишковић.

Он је навео да су за те намјене у 2020. години из буџета Српске, а посредством Завода за запошљавање, издвојена 24 милиона КМ. Подсјетио је да је 2019. издвојено око 11 милиона, што указује да је због посљедица пандемије одређен број радника остао без посла.

- Од почетка пандемије око 21.000 радника остала је без посла, али је у истом том периоду више од 23.000 радника нашло ново запослење, што значи да је више од 2.100 новозапослених радника - рекао је Вишковић.

Премијер је истакао да је опредјељење Владе очување радних мјеста, да ће они који су остали без посла на вријеме добијати накнаде те да Српска уредно сервисира све обавезе.

Подсјећамо, Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске одржао је данас телефонску сједницу.