latinica  ћирилица
13/01/2021 |  15:28 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

За викенд веома хладно, у недјељу и до минус 17

У Републици Српској ће наредних дана бити претежно облачно и хладно вријеме са дневном температуром од минус три до два степена Целзијусова, док се за викенд очекује веома хладно вријеме, а у недјељу, 17. јануара и до минус 17 степени на планинама, подаци су Републичког хидрометеорлошког завода.

Ноћас ће бити ведро и веома хладно, до јутра са повећањем облачности. Ујутру ће бити промјенљиво до претежно облачно и хладно, а у вишим предјелима веома хладно, те на сјеверу мјестимично са провијавањем снијега.

Током дана биће облачно, на сјеверу се очекује провијавање или слаб снијег, а слаб до умјерен у централном појасу, на истоку и високој Херцеговини.

На југу ће бити кише, али је могућа сусњежица, док се касније послије подне на сјеверу и западу очекује престанак падавина, а према ноћи на петак и у већини других предјела уз раслојавање и смањење облачности.

Једино ће у централном појасу, на истоку и на југоистоку /висока Херцеговина/ и даље бити облачно са снијегом. У централном појасу земље дан ће бити леден, што значи да дневна температура неће прелазити нула степени Целзијусових.

Вјетар ће бити умјерен сјеверозападни, пролазно појачан, послије подне у слабљењу, када ће у централном планинском појасу бити умјерен до јак, а на југу умјерен сјеверни.

Јутарња температура ваздуха биће од минус осам до минус три, на планинама и у мразиштима од минус 13 степени, док ће највиша дневна температура ваздуха бити од минус три до два степена, на југу до шест, а на планинама од минус пет степени Целзијусових.

У петак, 15. јануара, ујутру ће бити промјенљиво до претежно облачно на сјеверу и југу, док ће у централном појасу падати слаб снијег. Биће хладно, а у вишим предјелима веома хладно.

Током дана биће промјенљиво облачно, хладно и суво, осим централног појаса, гдје се задржава облачно вријеме уз могућност провијавања снијега. Послије подне и увече се поново очекује повећање облачности.

У централном појасу Српске ће бити ледени дан, када дневна температура неће прелазити нула степени Целзијусових.

Јутарња температура ваздуха биће од минус осам до минус три, на југу с негативном температуром, а на планинама и мразиштима од минус 15 степени, а највиша дневна температура ваздуха од минус три до два степена, на југу до четири, а на планинама од минус шест степени Целзијусових.

У суботу, 16. јануара ујутру ће бити промјенљиво до претежно облачно на сјеверу и југу, облачно у централном појасу гдје ће падати слаб снијег. Биће веома хладно.

Током дана ће бити промјењљиво облачно, хладно и суво, осим централног појаса гдје се задржава облачно вријеме уз могућност провијавања снијега. Послије подне и увече доће до смањења облачности, осим истока, гдје ће остати претежно облачно вријеме. Биће хладније него претходних дана, па се очекује ледени дан у већини предјела.

Јутарња температура ваздуха биће од минус девет до минус четири на југу с негативном температуром, а на планинама и мразиштима од минус 15, а највиша дневна температура ваздуха од минус пет до нула, на југу до два, а на планинама од минус осам степени Целзијусових.

У недјељу, 17. јануара, ујутро ће бити ведро до умјерено облачно на сјеверу и југу, промјенљиво облачно у централном појасу, на истоку претежно облачно, гдје ће падати слаб снијег. Биће веома хладно.

Током дана биће сунчано уз умјерену облачност, хладно и суво, осим крајњег истока, гдје се задржава облачно вријеме и даље уз могућност провијавања снијега. Послије подне и увече очекује се смањење облачности и у тим предјелима. Биће врло хладно, па се очекује ледени дан у већини предјела.

Јутарња температура ваздуха биће од минус девет до минус четири, а негативна ће бити и на југу, те на планинама и мразиштима од минус 17, док ће највиша дневна температура ваздуха бити од минус четири до један, на југу до четири, а на планинама од минус седам степени Целзијусових.