latinica  ћирилица
12/01/2021 |  17:26 ⇒ 20:09 | Аутор: СРНА

Трамп: Покушај опозива - највећи лов на вјештице

Одлазећи предсједник САД Доналд Трамп оцијенио је да су покушаји Демократске странке да га скине са власти "највећи лов на вјештице у историји политике".

Трамп је оптужио демократе да изазивају велику опасност за САД тиме што не одустају од његовог опозива.

Он се обратио новинарима након што је изашао из Бијеле куће и кренуо у Тексас.

Говорећи о нередима које су прошле седмице изазвале његове присталице у згради Конгреса САД, Трамп је нагласио да републиканци "никада не желе насиље".

Он је, међутим, осудио покушаје демократа, прије свега предсједавајућег Представничком дому Конгреса САД Ненси Пелоси и лидере демократске мањине Чарлса Шумера, да га позову на одговорност.

- Што се тиче опозива, то је заиста наставак највећег лова на вјештице у историји политике. Апсурдно је. Апсолутно апсурдно. Овај опозив представља велику опасност и то је заиста грозна ствар коју раде - истакао је Трамп.

Трамп је неколико минута касније у Заједничкој бази "Ендрус" говорио о позиву присталицама током говора у сриједу, 6. јануара, да крену ка Капитолу, уз напомену да је процијењено да је његов говор био прикладан, пише Вашингтон пост.

- Анализирали су мој говор, моје ријечи, посљедњи пасус и реченицу и сви сматрају да је био потпуно прикладан - поручио је Трамп.