latinica  ћирилица
12/01/2021 |  13:18 ⇒ 19:42 | Аутор: СРНА

Болница Градишка: Захвалност предсједници Српске на додијељеном одликовању (ФОТО)

Вршилац дужности директора Болнице Градишка Рајко Додик изразио је захвалност предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић на додијељеном одликовању Ордена заставе Репубике Српске са сребреним вијенцем овој здравственој установи поводом Дана Републике Српске.
Градишка: Захвалност предсједици Српске - Фото: СРНА
Градишка: Захвалност предсједици СрпскеФото: СРНА

Додик је рекао да ће Орден заставе Републике Српске бити са поносом чуван и увијек подсјећати на хуманост, преданост и тешке тренутке у професионалној каријери.

Према његовим ријечима, од почетка пандемије вируса корона на ковид одјељењу збринуто је 1.035 пацијената са средње тешком и тешком клиничком сликом, те немали број пацијената који су били витално угрожени и којима је био потребан респиратор.

- Укупан број излијечених пацијената је 95 одсто, што сматрамо великим успјехом за нашу здравствену установу - изјавио је Додик на конференцији за новинаре у Градишци.

Он је рекао да су упоредо са лијечењем ковид пацијената у овој здравственој установи лијечени и остали пацијенти, истичући да је од почетка пандемије вируса корона до данас у Болници Градишка лијечено 7.506 осталих пацијената, урађено више од 1.200 операција, док је кроз консултативно-специјалистичку амбуланту прошло више од 108.000 пацијената.

Фото: Срна

Додик је рекао да Болница Градишка не би успјела да оствари ове резултате без помоћи Владе Српске, ресорног министарства, Института за јавно здравље Републике Српске, Фонда здравственог осигурања, те велике помоћи и подршке српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, градоначелника Градишке и привредних субјеката широм Републике Српске.

- Највећу заслугу носе здравствени радници који су несебичним радом, угрожавајући своје здравље, без дана годишњег одмора и слободног дана, успјели да одрже овај систем и да 24 часа пружамо здравствену заштиту грађанима - закључио је Додик.

Он је обећао да ће Болница Градишка и убудуће пружати здравствену помоћ свим пацијентима који се буду обратили овој здравственој установи, без обзира о којој врсти болести је ријеч.

Начелник ковид одјељења Болнице Градишка Бранка Милошевић рекла је да је епидемилошка ситуација у Градишци тренутно повољнија, јер је мањи број хоспитализованих пацијената у односу на претходни период, истичући да су клиничке слике компликованије и комплексније.

- Од почетка пандемије вируса корона клиничке слике су комплексније, продужен ток лијечења пацијената, пнеумоније се често компликују, што неријетко захтијева кориштење друге линије антибиотика или лијечење у интензивној њези - истакла је Милошевићева.

Она је рекла да се и даље треба придржавати прописаних мјера.

Милошевићева је изнијела податак да је тренутно на ковид одјељењу један и два Болнице Градишка смјештено 18 пацијената, у изолацији 24, у ковид интензивној њези шест пацијената, док се на респиратору налазе два пацијента.