latinica  ћирилица
12/01/2021 |  13:04 ⇒ 13:14 | Аутор: СРНА

ОЦ Јахорина: Међународно такмичење Фис куп 23. и 24. јануара

На Јахорини ће у суботу и недјељу, 23. и 24. јануара, бити одржано Међународно такмичење Фис куп Јахорина на којем се очекује учешће такмичара из 15 земаља.
Јахорина (Фото: ТО Јахорина, Град Источно Сарајево - Фото: Facebook
Јахорина (Фото: ТО Јахорина, Град Источно СарајевоФото: Facebook

Такмичење се одржава у организацији Смучарског клуба Јахорина, у сарадњи са Олимпијским центром Јахорина.

- Јахорина има укупно 11 хомологованих ски-стаза и спремна је за организацију и одржавање такмичења у све четири дисциплине – слалом, велеслалом, спуст и супервелеслалом. Ове трке су уједно и тестне за Европа куп који би требао да се одржи 2022. године на Јахорини - саопштено је из Смучарског клуба Јахорина.

У саопштењу се наводи да се, са више од 130 центиметара утабаног снијега на олимпијској планини, вриједно ради на припремама стаза с циљем обезбјеђивања најбољих услова скијашима, али и такмичарима за чији долазак се врше посебне припреме.

- Скијалиште ради пуним капацитетом, а ски-стазе захваљујући доброј припреми, инфраструктурним радовима и новом снијегу идеално су припремљене - истиче се у саопштењу.

Из Смучарког клуба Јахорина апелују да се сви скијаши и посјетиоци придржавају прописаних мјера с циљем сузбијања вируса корона, те понашају одговорно према себи и другима.