latinica  ћирилица
12/01/2021 |  11:36 ⇒ 11:39 | Аутор: СРНА

Акција прикупљања средстава за Дневни центар продужена до 15. фебруара

Бањалучки Одбор за помоћ Србима на Косову и Метохији упутио је данас допис свим основним и средњим школама да до 15. фебруара продужавају велику хуманитарну акцију прикупљања средстава за изградњу Дневног центра "Подржи ме-9.јануар" у Косовској Митровици, који се гради за 158 дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији, рекао је Срни предсједник Одбора Милорад Арлов.
Дневни центар "Подржи ме" Косовска Митровица - Фото: СРНА
Дневни центар "Подржи ме" Косовска МитровицаФото: СРНА

Он је подсјетио да је ову акцију за школску 2020/21. годину подржало Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Арлов је рекао да је од октобра до данас акцију подржала 81 основна и средња школа из Републике Српске, које су уплатиле 47.353 КМ за изградњу Дневног центра "Подржи ме - 9.јануар".

Он је у име Одбора захвалио свима и упутио новогодишњу честитку уз жељу да ова година буде много боља, успјешнија и угоднија од претходне.

- Од прикупљених средстава обрадовали смо око хиљаду њихових вршњака на Косову и Метохији и Глини на Банији за Никољдан, прије страшног земљотреса. Дописом смо замолили све школе које могу, а које нису учествовале, да нас подрже у нашој великој хуманитарној акцији изградње дневног центра, за који нам је потребно још око 45.000 евра да га потпуно завршимо - рекао је Арлов.

Арлов је истакао да би до данас све било урађено да их није спријечила пандемија вируса корона.

- Одбор је себи дао задатак да покушамо да Центар завршимо до 18. августа - тачно двије године од када смо почели градњу, уочи Преображења 2019. године. Вјерујемо да ћемо, уз помоћ и хуманост Републике Српске, мада у тешком времену, успјети - рекао је Арлов.

Он је навео да за Светог Саву планирају да поклонима и пакетићима обрадују више стотина дјеце на Косову и Метохији, посјете и дјецу у Глини, Петрињи на Банији, те да помогну вршњаке захваћене поплавама у централном Косову и Метохији.