latinica  ћирилица
12/01/2021 |  07:42 ⇒ 08:04 | Аутор: СРНА

Вучић: Приштину чека изненађење ако се пријави за чланство у организацијама

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је привременим властима у Приштини да поштују потписане споразуме, јер ће их, ако се буду пријавили за чланство у међународним организацијама, чекати велика изненађења.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

На најаву политичара из Приштине да ће поднијети захтјев за чланство у међународним организацијама, Вучић је рекао да у Приштини немају појма и не читају споразуме које потписују.

- Не смију да се пријаве у међународне организације. Ако се буду пријавили, чекаће их велика изненађења - истакао је Вучић.

Он је рекао да се том поруком не обраћа политичарима у Приштини, већ њиховим менторима, онима који су им правили такозвану државу.

- Ако се не будете држали споразума, ја вас обавјештавам - суочићете се са бројним изненађењима, позитивним за српски народ, али не и за вас - рекао је Вучић, не говорећи о детаљима.

Он је нагласио да је проблем што Албанци и Европљани не желе компромис, него сви они желе поражену и понижену Србију.

Вучић је рекао да Србија жели мир, те да гради духовно и национално јединство.

- Свима желимо да поручимо да хоћемо мир и најбоље односе са свима, али да Србију више нико не може да гази - рекао је Вучић синоћ за ТВ "Хепи".

Према његовим ријечима, захваљујући економском јачању Србије, обновљене су везе са Србима у Црној Гори, Сјеверној Македонији, а држава помаже Републици Српској, њеном буџету, изградњи школа, вртића, домова здравља, више него икада.

Говорећи о Храму Светог Саве, он је рекао да је то нова свјетска Аја Софија и најљепши православни храм на свијету, те да је то тако захваљујући патријарху Иринеју и његовој енергији.