latinica  ћирилица
11/01/2021 |  20:00 ⇒ 20:01 | Аутор: РТРС

Дончић у шоку – вирус разара НБА лигу!

Вирус корона наставља да хара НБА лигом и због великог броја играча који су пребачени у карантин одложене су још двије утакмице.

У ноћи између понедјељка и уторка је требало да се састану Далас и Њу Орлеанс, односно Чикаго и Бостон, али ти мечеви неће бити играни.

Вијести је са невјерицом дочекао Лука Дончић, најбољи играч Даласа, који се тим поводом огласио и на друштвеним мрежама.

​НБА лига је најавила и да ће се састати са представницима играча и тимова, како би се размотриле евентуалне промјене у протоколу за заштиту здравља.

Претходно је одложена и утакмица између Бостона и Мајамија, а иницијална реакција лиге је била да ће све остати непромијењено.

Наводно, теме разговора који су покренути током понедјељка су промјене које се односе на начин обављања шутерских тренинга и дужина тренинга.

Једна од идеја је и да се играчима забране директни контакти који нису дио игре, на примјер загрљаји и руковање, разматрају се ограничења у ресторанима и мензама, као и увођење стриктнијих правила у вези са ношењем заштитних маски.