latinica  ћирилица
11/01/2021 |  17:44 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

Трећи пјешадијски пук гарант постојања и његовања традиције ВРС (ВИДЕО)

Срби имају будућност у БиХ само са својим институцијама и Српском, поручио је данас, премијер Радован Вишковић, на божићном пријему у бањалучкој касарни "Козара".
Божићни пријем - Фото: СРНА
Божићни пријемФото: СРНА

Он је истакао да су за стварање Српске живот положили не само Срби, већ и припадници других народа који су били припадници ВРС, што доказује да Република Српска и по томе има своју државност и признање.

- Дејтонски мировни споразум овјековјечио је Српску, а Трећи пјешадијски Република Српска пук наставља традицију Војске Републике Српске - истакао је премијер Српске.

Трећи пјешадијски пук је гарант постојања и његовања традиције, јуначке борбе Војске која се борила за Српску и очување српског народа на овим просторима.

Вишковић је подсјетио да је за тај циљ више од 23.000 војника дало живот.

- Ми никада нисмо имали намјеру нити смо били освајачка војска нити смо насртали на туђ,е него смо искључиво бранили своје огњиште, породицу и своје постојање и данас доказујемо да смо у томе успјели - истакао је Вишковић.

Божићни пријем у бањалучкој касарни "Козара" организовала је команда Шесте пјешадијске бригаде са једницима Оружаних снага БиХ.

Замјеник министра одбране у Савјету министара Мирко Околић каже да је велики значај обиљежавања најрадоснијег хришћанског празника Божића у касарни "Козара".

- Министарство одбране води рачуна о томе да буде способно да пружи помоћ и другима којима је та помоћ потребна - каже Околић.

Божићну трпезу благословио је епископ бихаћко-петровачки Сергије, а поводом Божића у цркви Светих новомученика јасеновачких јутрос је служена и литургија.