latinica  ћирилица
11/01/2021 |  11:46 ⇒ 14:56 | Аутор: РТРС

Приједорски полицајац у финалу кросфита у Атини (ВИДЕО)

Приједорчанин Мишо Папак (23), припадник је Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Српске, али и успјешан спортиста. У априлу би требало да учествује у финалу Међународног такмичења у Атини у елитној категорији у кросфиту, релативно новој дисциплини фитнеса.
САЈ обука - Фото: РТРС
САЈ обукаФото: РТРС

Мишо Папак три године бави се кросфитом, који је комбинација разних спортова издржљивости и снаге, као што су дизање тегова, пливање, трчање и гимнастика. Прошле године пласирао се на међународно такмичење у Атини, које сматрају незваничним европским првенством у кросфиту.

- Прво је било квалификационо такмичење, које се одржавало "онлајн". Они избаце четири тренинга, то јест ми зовемо "вуда" и ја се снимам. Прикажем којом опремом радим и то шаљем њима, тамо имају судије које прегледају и најбољих 150 такмичара из читаве Европе, чак и даље из свијета, су ишли на то такмичење, које је било, због короне пролонгирано, одгођено и одржаће се ове године, 14. априла - каже Мишо Папак.

Осим што је врхунски спортиста, Мишо Папак je и припадник Специјалне антитерористичке јединице МУП-а Републике Српске.

- Велика ми је част што сам припадник једне такве јединице. Они ми такође излазе у сусрет око мојих такмичења, око спрермања за такмичење, дају ми како финансијски средства, тако и подршку, коју добијам од њих да могу тамо тренирати, спремати се, што ми је од великог значаја за мој успјех - додаје млади полицајац из Приједора.

Специјална антитерористичка јединица једна је од најелитнијих јединица МУП-а Српске. Због тога, припадници једнице морају да буду и ментално и физички веома спремни.

- Код нас је јако велика диспциплина што се тиче тренинга и свега осталог. За наш посао је јако битно да смо физичкој форми да смо спремни би могли одговорити на све послове и задатке кој су пред нама.

Мишо је и ронилац, а има и сертификат за обуку са чувеном америчком јединицом за специјалне операције, "Фокама".