latinica  ћирилица
11/01/2021 |  10:10 ⇒ 10:13 | Аутор: СРНА

Наредних дана облачно и хладно

У Републици Српској наредних дана биће облачно и хладно вријеме са дневном температуром од минус два до два степена Целзијусова, подаци су Хидрометеоролошког завода Републике Српске.
Зима - Фото: РТРС
ЗимаФото: РТРС

Сутра ће ујутру бити облачно и хладно, а на крајњем истоку могуће је провијавање слабог снијега. На југу ће, уз промјенљиву облачност, бити сунчано или са сунчаним интервалима.

Током већег дијела дана биће промјенљиво до претежно облачно, али суво са могућим сунчаним интервалима и прохладно.

На југу ће бити сунчано са мало вишом температуром у односу на остале предјеле, док ће вјетар бити слаб до умјерен претежно сјеверни.

Јутарња температура ваздуха биће од минус шест до минус један, на југу од два, а на планинама минус 11 степени Целзијусових, а највиша дневна од минус два степена, на југу до девет, на планинама од минус пет степени Целзијусових.

У сриједу, 13. јануара, ујутру и током већег дијела дана биће промјенљиво до претежно облачно и хладно, са могућим сунчаним интервалима у већини предјела.

Послије подне ће понегдје у сјеверној половини земље и на крајњем истоку провијавати слаб снијег. Увече и током ноћи у већини предјела биће мало облака, али суво.

Јутарња температура ваздуха обиће од минус пет до један, на планинама од минус осам, а највиша дневна од минус два до два, на југу до осам, на планинама од минус три степена Целзијусова.

У четвртак, 14. јануара, ујутру ће бити промјенљиво до претежно облачно и хладно, до подне са могућим сунчаним интервалима у већини предјела. Током дана биће облачно, на крајњем сјевероистоку могуће је провијавање слабог снијега, послије подне и увече у већини предјела са сусњежицом или снијегом, осим на крајњем југу.

У ноћи на петак очекује се престанак падавина и дјелимично раслојавање облачности, док ће наредни дани бити ледени и дневна температура неће прелазити нула степени Целзијусових.

Минимална јутарња температура ваздуха биће од минус седам до минус три, на планинама од минус 12, на југу до минус два. Највиша дневна температура од минус два до два, на југу до четири, на планинама од минус четири степена Целзијусова.