latinica  ћирилица
08/01/2021 |  08:15 ⇒ 09:09 | Аутор: СРНА

На Божић опљачкана српска кућа на Космету

Непознати починиоци су на Божић обили и опљачкали кућу српске породице Вучковић из села Бабин Мост, код Обилића, на Космету из које су однијели дјечију гардеробу.

Посебно узнемирава чињеница да је до ове пљачке дошло баш на дан када ова породица, као и остали православни вjерници, прослављају Божић, један од својих најважнијих вјерских празника, саопштено је из из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Обијен је прозор и извршена преметачина куће Дејана Вучковића, који се у том тренутку са породицом налазио у Косовској Митровици.

Ово је већ други пут у двије године да је кућа породице Вучковић на мети лопова, а ни прошли пут за ово дјело нико није одговарао.

Канцеларија за Косово и Метохију захтијева од приштинских институција да починиоци овог, али и свих других злочина против Срба на Косову и Метохији буду откривени без одгађања и изгредници најстроже санкционисани.

- Умjесто да им се омогући да у миру прославе велики православни празник Божић, Срби су данас били мете вандала и криминалаца. Ово је, нажалост, реалност с којом се готово свакодневно сусрећу Срби, посебно на територији централног Космета, који су мете разних видова застрашивања, физичких напада, пљачки - наводи се у саопштењу.

Из Канцеларије напимињу да по правилу сва ова криминална дјела, чија су једина и директна мета Срби, остају нерасвијетљена, јер за тим нема јасне политичке воље.