latinica  ћирилица
06/01/2021 |  15:44 ⇒ 15:44 | Аутор: СРНА

Београдска филхармонија поклања "Новогодишњу музичку бајку"

Београдска филхармонија ће сутра, на Божић, најмлађој публици поклонити "Новогодишњу музичку бајку", чија ће онлајн премијера бити на Јутјуб каналу.
Београдска филхармонија - Фото: Novosti.rs
Београдска филхармонијаФото: Novosti.rs

Премијера је заказана за 12.00 часова.

Члановима филхармоније ће се придружити и директор Иван Тасовац, који као пијаниста има специјалну улогу у овој причи.

Тасовац је рекао да је из филхармонијске кухиње настала прелијепа прича о музици, љубави и другарству, саопштено је из Београдске филхармоније.

- Много смо се забављали док смо је стварали, надамо се да ће је вољети и наши мали другари. Са жељом да им уљепшамо празничну атмосферу, поручујемо да једва чекамо да их видимо поново, гласне и насмијане у Београдској филхармонији - рекао је Тасовац.

Аутори музичке бајке су виолисткиње Тамара Маринковић Томић и Славица Перић, препознатљива лица едукативних програма Београдске филхармоније, које су и наратори приче о Музикограду, у којем се сакупљају специјалне музичке жеље и припремају поклони за сву дјецу свијета.

Главни јунаци приче су Дјед Мраз, у тумачењу Ивана Тасовца, који треба ирваса Ђуру, односно Александра Радуловића, да научи да свира клавир.

У музичкој бајци малишани ће моћи да чују нумере Моцарта и Бетовена, али и много звучних ефеката које производи перкусиониста Александар Радуловић.