latinica  ћирилица
15/12/2020 |  13:24 ⇒ 13:33 | Аутор: СРНА

Два лица ухапшена због кријумчарења миграната

Припадници Јединице граничне полиције Каменско ухапсили су два лица због покушаја кријумчарења девет миграната на подручју општине Томиславград.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

Слободе су лишени држављанин Србије и Јордана чији су иницијали А.Е.Р, те држављанин БиХ чији су иницијали Х.А.Р, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

Илегални мигранти, који су ухапшени протекле ноћи, нису посједовали идентификациона документа, а њих осам рекло је да долазе из Египта, док је једно лице из Ирака.

Међу кријумчареним мигрантима су и двије малољетне особе.

Сви су кријумчарени у аутомобилу марке "мерцедес" регистарских ознака БиХ којим је управљао Х.А.Р, док је аутомобил "поло" регистарских ознака БиХ, који је возио А.Е.Р, био претходница.

Због основане сумње да је почињено кривично дјело кријумчарење особа, о догађају је обавијештен тужилац Тужилаштва БиХ.

О случају су обавијештени и службеници Службе за послове са странцима БиХ, а у току је даљи рад на овом случају.

Службеници Јединице граничне полиције Бијељина јуче и данас су, на основу расписаних потрага, лишили слободе двојицу држављана БиХ на граничном прелазу Рача.

Мушкарац чији су иницијали С.П. контролисан је на уласку у БиХ и лишен је слободе након што је утврђено да је за њим Полицијска станица Лакташи расписала потрагу због кривичног дјела тешка крађа.

За лице чији су иницијали Х.Х. приликом граничних провјера на изласку из БиХ је утврђено да га потражује Основни суд у Зворнику ради издржавања казне затвора.