latinica  ћирилица
14/12/2020 |  15:09 ⇒ 19:57 | Аутор: СРНА

Неће бити затварања границе са Србијом (ВИДЕО)

Предсједавајући и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик потврдио је послије састанка са предсједником Србије Александром Вучићем да неће бити затварања границе Србије, нити БиХ, због епидемиолошке ситуације.
Александар Вучић и Милорад Додик (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Александар Вучић и Милорад Додик (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

Додик је рекао да је од Вучића затражио да јавности и у Српској и Србији јасно каже да се границе неће затварати без обзира каква буде епидемиолошка ситуација.

- Неће то бити са становишта затварања са стране БиХ, ни од Србије. Што је, наравно данас било најважније да потврдимо - изјавио је Додик новинарима из Републике Српске.

Он је додао да је потврђено и опредјељење да ће се наставити све започете инвестиције и договори о инвестицијама као што је "Бук Бијела", Аеродром у Требињу и све друге.

- Договорили и смо и потврдили и раније опредјељење. Србија је прије мјесец дана дала 20 милиона евра Републици Српској за помоћ буџету, што је било врло важно да консолидујемо наше стање и исказала спремност и планирала у свом буџету још 20 милиона евра које ће дати у првом тромјесјечју наредне године. То су несумњиво велики докази односа Србије и предсједника Вучића према Републици Српској - рекао је Додик.

Он је нагласио да је ово најбољи период сарадње Србије и Српске и вријеме када је Српска добила најиздашнију помоћ.

- Овај састанак је као и претходни био добар, користан и успјешан за Републику Српску, а вјерујем и за Србију - закључио је Додик.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)