latinica  ћирилица
08/12/2020 |  15:48 ⇒ 09/12/2020 | 08:05 | Аутор: РТРС

Ухапшен због саучесништва у убиству монаха (ФОТО/ВИДЕО)

Једно лице ухапшено је због сумње да је саучесник у убиству монаха Стефана Ачића, из манастира Глоговца у Шипову.
Полиција Српске у околини Шипова - Фото: РТРС
Полиција Српске у околини ШиповаФото: РТРС

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град, Бањалука и Управе криминалистичке полиције још трагају за лицем Д.Ш. које је осумњичено за убиство.

Незванично, ријеч је о Драгану Шеви, Бањалучанину који је од раније познат полицији.

Стравичан злочин у манастиру Глоговац. Лице које је, како сазнајемо, у неколико наврата боравило у овом манастиру, ножем је нанијело повреде монаху Стефану.

Убоди у виталне органе били су кобни, па је монах, и поред медицинске помоћи у локалном дому здравља, од задобијених повреда преминуо сат након рањавања.

У манастиру Глоговац, у јутарњим часовима обављен је увиђај под надзором дежурног тужиоца ЈОТ Бањалука а уз подршку припадника Полицијске станице Бањалука. Дежурни тужилац наложио је даље истражне радње и обдукцију тијела.

Манастир Глоговац (Фото: РТРС)

Из тужилаштва наводе да располажу са довољно доказа и обавјештења да је Д.Ш. ножем убио монаха. Да доказа има и да указују на починиоца, потврдио је и министар Драган Лукач.

- Десило се нешто несвакидашње у Српској, да је страдао монах. У овом тенутку не могу рећи све информације којима располажем ради евидентирања и хапашења лица, а полиција интезивно ради на терену - рекао је Лукач.

Прве комшије у шоку. За монаха Стефана имају само ријечи хвале.

И мјештани Шипова, чији административни центар је удаљен 20-ак километара од манастира, огорчени су због овог убиства.

Монах Стефан, којем је свјетовно име било Миодраг Ачић, замонашио се 2007. године, а у Епархији бихаћко-петровачкој је од 2012, када је придружен братству Манастира Глоговац. У овом манастиру биће сахрањен сутра, гдје ће претходно бити служена заупокојена литургија, уз благослов епископа Сергија.

Повезане вијести:

Ухапшен због саучесништва у убиству монаха (ВИДЕО)