latinica  ћирилица
06/12/2020 |  19:18 ⇒ 19:52 | Аутор: РТРС

Избори у Мостару историјска шанса за српски народ (ВИДЕО)

Након 12 година, 20. децембра коначно ће бити одржани локални избори у Мостару.
Мостар - Фото: РТРС
МостарФото: РТРС

Хрватске и бошњачке партије боре се за што већи број одборника и превласт у овом граду, а Срби за макар једног аутентичног представника који ће заступати њихове интересе.

Носилац заједничке листе "Остајте овдје - Заједно за наш Мостар" са осталим представницима листе обилази сваки кутак Мостара у којем живе Срби, како би их убједили да су ови избори историјска шанса за српски народ да се врати у политички живот овог града.

Овога пута били су на подручју Благаја и Буне. И овдје као и у другим дијеловима Мостара омладина српске заједнице активно учествује и дио је заједничке листе.

- Ми смо доста, не могу рећи угрожени, од стране других него мало смо запостављени. Како одрасли људи што се тиче посла, тако и студенти што се тиче факултета. Запошљавање је много тешко у Мостару пошто смо ми наравно Срби и много нам теже него осталим људима и нацијама - прича Дорис Жутина.

- Ми смо имали ситуацију гдје наши људи, наши студенти, нису имали могућности да негдје конкуришу, у неке фирме. Били смо некако спотицани. Сигурно би улазак једног нашег човјека доста значио, доста промијенио и мислим да би доста тога могли да одрадимо - додаје Душко Савић.

Порука Срба из Благаја и Буне јасна.

- Позвао бих још једном људе да схвате озбиљност и изађу на изборе и подрже листу Остајте овдје и доктора Велибора Миливојевића - наглашава Жељко Чоловић.

Српска заједница у овом дијелу Мостара има и жељу - санирање капеле у градском гробљу и путева. То су и предочили носиоцу заједничке листе.

- Утисак са овог данашњег састака, као и предходних, је да смо нашли снаге, енергије, изабрали прави пут и да овако уједињени сигурно ћемо доћи до побједе - истакао је носилац листе Велибор Миливојевић.

Српску заједницу у Градском вијећу Мостара до сада су представљали Срби у хрватским и бошњачким партијама које проблеми њихових сународника нису посебно занимали, истичу мостарски Срби.