latinica  ћирилица
06/12/2020 |  13:28 ⇒ 13:29 | Аутор: СРНА

Броћета: Историјска побједа СНСД-а у ФБиХ

СНСД је на протеклим локалним изборима још једном потврдио, никад убједљивије кад сада, да је најозбиљнија, најодговорнија и највећа политичка партија која успјешно окупља и брине о српском народу у Федерацији БиХ, изјавио је Срни предсједник Општинског одбора СНСД из Дрвара Горан Броћета.
Горан Броћета - Фото: РТРС
Горан БроћетаФото: РТРС

Броћета је подсјетио да је СНСД, уз огромну подршку и указано повјерење грађана, освојио три начелничка мјеста и 26 одборничких мандата у осам општина и четири кантона у ФБиХ.

- У Дрвару је кандидат СНСД-а за начелника општине Душица Рунић очекивано побиједила са освојених 1.794 гласа или 52,94 одсто и наставља са окупљањем свих грађана Дрвара на путу развоја и даљег просперитета наше општине - нагласио је Броћета.

Он је подсјетио да је одборничка листа СНСД-а за Општинско вијеће Дрвар освојила 1.473 гласа или 42,27 одсто и осам одборничких мандата, што је за два више у односу на претходне локалне изборе 2016. године.

- У Грахову је убједљиво побиједио нови начелник Урош Ђуран, који ће са пет одборника СНСД-а формирати комотну скупштинску већину у Општинском вијећу - навео је Броћета.

У Гламочу је за начелника општине изабран Небојша Радивојша, а СНСД је освојио четири одборничка мјеста у Општинском вијећу.

СНСД је у Купресу освојио један одборнички мандат, док ће у Петровцу у новом сазиву Општинског вијећа бити најбројнија српска политичка партија са три одборника.

- Српски народ ће у наредне четири године у Херцеговачко-неретванском кантону представљати три одборника СНСД-а у Општинском вијећу Равно и један одборник СНСД-а у Општинском вијећу Столац, док ће интересе српског народа у Посавском кантону, у Оџаку представљати један одборник СНСД-а - навео је Броћета.

За општину Домаљевац-Шамац ЦИК ће жријебом одлучити, додао је Броћета, да ли ће СНСД и у овој општини постати парламентарна странка и тако доћи до 27 одборничких мандата у ФБиХ.