latinica  ћирилица
06/12/2020 |  08:37 ⇒ 07/12/2020 | 07:15 | Аутор: СРНА

Отварају се школе и угоститељски објекти у Брчком

Све основне и средње школе у дистрикту Брчко и угоститељски објекти од сутра поново почињу да раде, одлучио је Штаб за заштиту и спасавање.
Брчко - Фото: РТРС
БрчкоФото: РТРС

Према наредби Штаба, угоститељски објекти, спортске кладионице, коцкарнице и други облици организовања игара на срећу, теретане, фитнес-центри и школе спорта од сутра могу да раде до 19.00 часова.

Од сутра су до 19.00 часова дозвољене и рекреативне активности у затвореном простору, као и јавни превоз путника у градско-приградском саобраћају.

Штаб је задужио Инспекторат да појачано контролише поштовање мјера и наредби да би се спријечило ширење заразе вируса корона.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади дистрикта Акиф Пезеровић напоменуо је да на снази остаје полицијски час од 22.00 часа до 5.00 часова, као и да су од ове наредбе изузети запослени који врше службене дужности или су укључени у спровођење мјера и активности у вези са проглашењем стања природне несреће због вируса корона, као и запослени у правним лицима у којима се рад одвија у смјенама.