latinica  ћирилица
05/12/2020 |  21:44 ⇒ 21:44 | Аутор: СРНА

Црвено упозорење за Јадран

Хрватски метеоролози најавили су за недјељу натпросјечно топло и вјетровито вријеме, па је за цијели Јадран издато црвено упозорење, а у Истри се због обилних падавина очекују и бујичне поплаве.

Вјетровито и топло за ово доба године најављено је за Славонију, Барању и Срем, али и за Јадран, гдје се очекују и обилне падавине.

На планинама ће дувати умјерен до јак југоисточни вјетар, а на сјеверном Јадрану јако и олујно југо уз могуће орканске ударе.

Још вјетровитије биће у планинама на сјеверном Јадрану, гдје се очекују грмљавина и често обилна киша, уз могућност бујичних поплава, посебно и Истри, преносе хрватски медији.

Веома вјетровито биће и у Далмацији, поготово на средњем Јадрану, гдје ће југо бити олујан, уз ударе мјестимично веће од 120 километара на час и таласе на отвореном мору од око шест метара. Навече ће вјетар почети слабити.

У наредној седмици у унутрашњости ће бити промјенљиво, поготово у сриједу. Киша ће и даље мјестимично падати, најчешће у планинским крајевима гдје може бити и мало снијега, јер ће температура ваздуха бити у лаганом паду.