latinica  ћирилица
05/12/2020 |  20:02 ⇒ 20:25 | Аутор: РТРС

Костајница: Настава на даљину за средњошколце (ВИДЕО)

У Средњошколском центру у Костајници због појаве вируса корона организована је настава на даљину. Настава се организује путем интернет старнице школе и разних платформи.
Средњошколски центар Костајница (фото: https://www.kostajnica.com/) -
Средњошколски центар Костајница (фото: https://www.kostajnica.com/)

Након што је потврђено да су два професора у Средњошколском центру у Костајници позитивна на вирус корона 30. новембра прекинута је редовна настава.

Ученици наставу прате на даљину и истичу да је добро организована, али им ипак недостају другари и учионица.

- Наставу у клупи ништа не може да замијени. Професори се труде као и ми да дамо максимум и да савладамо градиво. Ипак, недостаје дружење, учионица и другари - прича ученица Валентина Петровић.

Професор Петар Боројевић подсјећа да је настава на даљину била организована у током прошле школске године.

- Настава на даљину није непозната, већ имамо искуства из другог полугодишта прошле године. За сада све иде како треба, дјеца се јављају и са професорима имају контакте. Наш колега информатичар је омогућио да се на једноставан начин постављају садржаји на старницу школе. Дјеца одговарају као и у разреду, неки су више активни, неки мање, али углавном са свима смо у контакту преко вибер групе - појашњава Боројевић.

На приједлог Општинског штаба за ванредне ситуације руководство школе је добило сагласност Министарства просвјете и културе Републике Српске за организовање наставе на даљину до 14. децембра.

- Онако како смо радили и до сада кад је био прекид наставног процеса, тако радимо и сада. Садржаји се постављају на интернет страници школе, интеракција са ученицима се одвија помоћу електронске поште, вибер група. Тренутно су два професора у изолацији. За сада имамо три ученика који су у изолацији због контакта и два професора код којих је потвређено присуство вируса корона - навела је Јелена Јаћимовић Јањетовић, директорка Средњошколског центра Костајница.

Наставу у Средњошколском центру у Костајници похађа 126 ученика који су распоређени у осам одјељења.