latinica  ћирилица
05/12/2020 |  14:06 ⇒ 20:46 | Аутор: СРНА

Натпросјечно топло у појединим мјестима

У неколико градова у Републици Српској и Федерацији БиХ данас је забиљежена натпросјечно висока температура ваздуха за новембар, а слично вријеме метеоролози су најавили и за сутра, али се увече очекује наоблачење са обилнијим падавинама.
Јесен - Фото: РТРС
ЈесенФото: РТРС

Чак 18 степени данас је било у Тузли и Бихаћу, 16 у Сребреници и Зеници, а 15 у Бијељини, Добоју, Неуму, Рибнику и Шипову.

За сутра ујутро прогнозирано је претежно облачно и вјетровито вријеме у већини крајева, а слаба киша мјестимично се може очекивати на југозападу и западу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана преовладаваће облачно и углавном суво вријеме, на сјевероистоку са краћим сунчаним периодима.

До јачег наоблачења доћи ће увече, па ће киша са југозапада прво захватити централне и јужне предјеле, а током ноћи локално може бити обилнија.

Дуваће умјерен јужни и југоисточни вјетар, који ће на моменте бити и јак, посебно у планинама.

Јутарња температура ваздуха од три до осам, на планинама на истоку око нула степени, локално до 12, а највиша дневна од шест до 12, на сјеверу и југу до 14 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а кише је понегдје било у Херцеговини и на југозападу.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница нула, Нови Град три, Чемерно пет, Бањалука и Гацко седам, Калиновик и Србац осам, Хан Пијесак и Ливно 10, Вишеград, Градачац, Груде и Широки Бријег 11, Приједор, Мостар и Соколац 12, Сарајево, Билећа и Фоча 13, Требиње, Мркоњић Град и Рудо 14 степени Целзијусових.