latinica  ћирилица
05/12/2020 |  10:16 ⇒ 10:17 | Аутор: СРНА

Интернет странице за пет малих предузетника

Компанија "Проинтер ИТСС" реализовала је у овој години пројекат "Микро значи више" захваљујући којем су новчану и стручну помоћ добила 53 мала предузетника у Републици Српској.
Проинтер (фото: prointer.ba) -
Проинтер (фото: prointer.ba)

Пројекат је покренут с циљем подршке малим и средњим предузећима у времену кризе изазване пандемијом вируса корона, а уз техничку подршку Подручне привредне коморе Бањалука.

Маркетинг менаџер у "Проинтеру" Мирјана Јукић истакла је да ова компанија финансијски помогла 48 малих предузећа, а да је пет малих предузетника добило стручну помоћ у виду израде интернет странице.

- Повратне информације у ових неколико мјесеци говоре да смо урадили добар посао. Захваљујући овом пројекту, бар неки микро бизниси успјели су да стану на ноге након двомјесечног закључавања и опстану и у овој тешкој години - навела је Јукићева.

Из "Проинтера" је саопштено да ће кроз различите видове подршке, микро бизнису помагати и наредне године.

У склопу пројекта "Микро значи више" интернет страницу од "Проинтера" добила је, између осталих, власница књижаре из Челинца Свјетлана Цвијановић.

Цвијановићева је рекла да је свјесна да у данашње вријеме свака озбиљнија фирма има своју интернет страницу, па се зато и пријавила за ту врсту помоћи.

- Сви су чудили што се нисам пријавила за финансијску помоћ, али ја сам одувијек жељела ту веб страницу. Најчешће ми је било скупо да платим њену израду или нисам вјеровала да ће бити квалитетно направљена и тако сам годинама чекала. Презадовољна сам њеним изгледом, види се да је то радио неко ко зна свој посао - навела је Цвијановићева.

Она је додала да је у овом послу од 1999. године, те да опстаје уз продају књига, пословање са фирмама којима продаје канцеларијски материјал, те продају школског прибора.

Интернет страницу од "Проинтера" добила је и власница фризерског салона из Бањалуке Биљана Остић.

- У данашње вријеме тешко је у свакој бранши без обзира на све канале комуникације, али вјерујем да уз страницу коју су нам направили у "Проинтеру" можемо постићи нешто више. Надам се још бољој комуникацији с клијентима - навела је Остићева.