latinica  ћирилица
04/12/2020 |  17:14 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Радује обећање о измјенама спорног закона

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је данас Здравку Кривокапићу у име Народне скупштине Републике Српске и своје име избор за предсједника нове Владе Црне Горе.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Желим Вам успјешан рад и да остварите све приоритете које сте изнијели у експозеу. Увјерени смо да ће Влада, на чијем сте челу, бити истинска демократска Влада народа, како сте то и обећали грађанима Црне Горе. Посебно нас радује Ваше обећање да ће се Влада Црне Горе приоритетно посветити измјенама и допунама Закона о слободи вјероисповјести, како би исправила неправду и штету коју постојећи Закон наноси народу и Српској православној цркви у Црној Гори - написао је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је Кривокапића подсјетио да је Народна скупштина Републике Српске 25. јуна ове године усвојила Декларацију о заштити права Српске православне цркве на слободно исповиједање вјере и права на њену имовину у Црној Гори и констатовала да је усвајање спорног Закона, Српску православну цркву у Црној Гори довело у неравноправан положај у односу на остале вјерске заједнице.

- Искрено се надамо да ће Влада и Скупштина Црне Горе, предвођени новим демократским руководством, унаприједити добросусједске односе са Републиком Српском, обновити и учврстити традиционалне везе у свим областима живота, а на корист наших грађана - написао је предсједник Чубриловић у честитки.