latinica  ћирилица
04/12/2020 |  13:46 ⇒ 13:48 | Аутор: СРНА

У суботу претежно облачно и топлије

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће превладавати претежно облачно, вјетровито и топлије вријеме, мјестимично са слабом кишом на југу и југозападу, те дневном температуром ваздуха од шест до 14 степени Целзијусових.
Промјенљиво облачно - Фото: РТРС
Промјенљиво облачноФото: РТРС

Јутро ће бити промјенљиво облачно и вјетровито, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана се очекује претежно облачно и топлије вријема, на сјеверу са сунчаним периодима, а на југозападу и југу са мјестимично слабом кишом, уз могућу грмљавину.

Јутарња температура ваздуха биће од три до осам степени, а на југу и сјеверу око 10 степени Целзијузових.

Дуваће умјерен вјетар, повремено са јаким ударима јужног и југоисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 13.00 часова: Бјелашница нула, Зворник један, Мраковица, Мркоњић Град и Бихаћ два, Рибник, Србац, Приједор, Бањалука, Градачац и Сански Мост три, Дрвар четири, Чемерно, Добој и Јајце пет, Бијељина и Тузла шест, Гацко, Хан Пијесак, Калиновик, Невесиње, Шипово, Бугојно, Ливно и Зеница осам, Вишеград девет, Соколац 10, Фоча, Груде и Широки Бријег 11, Рудо, Мостар и Сарајево 12, Билећа, Сребреница и Неум 13, Требиње 14 и Столац 15 степени Целзијусових.