latinica  ћирилица
03/12/2020 |  22:35 ⇒ 22:56 | Аутор: СРНА

Абазовић: Нуђено ми 21 милион евра да не рушим Ђукановића

Лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић потврдио је да су тачне информације да му је нуђен 21 милион евра да не руши режим црногроског предсједника Мила Ђукановића.
Дритан Абазовић - Фото: dnevni avaz
Дритан АбазовићФото: dnevni avaz

Абазовић, који је кандидат за потпредсједника Владе, рекао је да је понуде за то добијао са више страна.

- Имам велике притиске јер је огроман улог који смо добили након избора. Али, не осјећам се небезбједно - изјавио је вечерас Абазовић за ТВ Вијести.

Он је рекао да нова црногорска влада можда нема подршку у парламенту, али да има велику подршку грађана, те нагласио да "Црна Гора тренутно пролази кроз порођајне муке демократије".

Абазовић је истакао да нова влада Црне Горе треба да заузме став да нема повлаштених и да креће од самог врха.

- Ако будем изабран и будем потпредсједник владе за сектор безбједности, бићу координатор обавјештајних служби. Желим да сједнем са врхом тужилаштва и полиције и видим гдје су проблеми. Ако их идентификујем, тражићу да се ријеше. Ако то неко буде опструисао, јавно ћу рећи ко то чини - поручио је он.

Према његовим ријечима, Закон о поријеклу имовине је добра основа да се крене у борбу против организованог криминала.

- Пореска управа треба да добије специјално одјељење које треба да врши надзор имовине људи која је у вриједности већој од 500.000 евра - додао је он.

Абазовић је истакао да сви треба максимално да се посвете очувању здравља становништва.

- Баласт је то што грађани имају негативан став према мјерама Националног координационог тијела. Идеја је да ново тијело буде инклузивно и да не буде партијска ћелија, већ да доноси одлуке у складу са оним што је струка - каже Абазовић.