latinica  ћирилица
03/12/2020 |  21:57 ⇒ 04/12/2020 | 07:20 | Аутор: СРНА

Руска вакцина стигла у Србију

Предсједник Србије Александар Вучић потврдио је вечерас да је у Србију стигла прва доза од 20 руских вакцина "спутњик пет" које су отпремљене у Институт за вирусологију, вакцине и серуме "Торлак" гдје ће бити испитане прије употребе.
Руска вакцина против ковида (REUTERS/Tatyana Makeyeva) - Фото: REUTERS
Руска вакцина против ковида (REUTERS/Tatyana Makeyeva)Фото: REUTERS

Он је рекао да га не занима шта ће рећи Брисел, ако Србија набавља руску вакцину јер му је приоритет здравље српског народа.

Истичући да ће Србија наставити да набавља вакцине на свим странама и да ће вакцинација бити бесплатна за све, Вучић је навео да ће до краја године Србија добити прву количину Фајзерове вакцине, те да ће до фебруара бити набављено 300.000 доза те вакцине.

Уочи сутрашњег отварања нове ковид болнице у Батајници која ће знатно растеретити здравствени систем Србије, Вучић је рекао да је поносан на све који су учествовали у изградњи објекта те здравствене установе која ће значити наду и спас за многе.

Вучић је указао да су завршне радове у Батајници пратиле саботаже које сада истражују Министарство унутрашњих послова и Безбједносно-информативна агенција.

- Јуче су нам намјерно спаљиване склопке у Батајници, неком не одговара да можемо да будемо ефикасни. Ријеч је о чистој саботажи - рекао је предсједник Србије гостујући на РТС-у.

Вучић је рекао да очекује да ће и болница у Крушевцу бити отворена до 18. децембра.