latinica  ћирилица
03/12/2020 |  18:07 ⇒ 18:10 | Аутор: РТРС

Одржане консултације са представницима Савеза синдиката и Удружења пензионера

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић наставио је данас консултације у вези са приједлогом републичког буџета за 2021. годину и програмом економских реформи. Вишковић је, у одвојеним сусретима, разговарао са представницима Савеза синдиката и Удружења пензионера.
Консултације са представницима Савеза синдиката (фото: Влада Републике Српске) -
Консултације са представницима Савеза синдиката (фото: Влада Републике Српске)

Вишковић је на састанку са представницима Савеза синдиката истакао да су у буџету за наредну годину планиране уштеде у погледу смањења материјалних и других трошкова, те да је планирано да се обезбиједи значајно више средстава за инестиције, у односу на овогодишњи буџет.

Такође, значајна средства планирана су и за Компензациони фонд Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Представници Савеза синдиката изнијели су приједлоге и сугестије на буџет и програм економских реформи за наредну годину.

Током састанка са Удружењем пензионера Републике Српске истакнуто је да ће од 1. јануара 2021. године доћи до редовног усклађивања пензија, те је исказано заједничко опредјељење да се наставе активности на побољшању стандарда пензионера у Републици Српској, наведено је у саопштењу.

Представници Удружења пензионера такође су изнијели приједлоге и сугестије на буџет и програм економских реформи за наредну годину.

Састанцима су присуствовали и министарка финансија Зора Видовић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић.